Vespa, Bigge, 1972, Bigges Vespa, Retro, Vesparestaurering, Vespa restoration, maintenance, mektips, meka, renovering, scooterrenovering

fredag 22 maj 2009

Sakta men säkert



Idag har jag klätt om den gamla sadeln. Jag köpte materialet på Fröderbergs tapetserarverkstad för 100 kr. Dessutom fick jag några bra sömnadstips på köpet så det var väl använda pengar. Sen behövde jag en sprayburk med kontaktlim och det köpte jag på en färghandel på söder 153 spänn, dyrt men med facit i hand absolut värt priset. Sen var det bara att klippa isär den gamla sadeln och använda som mönster.




Lite svårt att få till sadeln i fram eftrsom den liksom inte passar när man använder orginalmåtten.





Nåväl sadeln är bara tillfällig eftersom jag ska ha sadel och bönpall senare. Jag är i alla fall ganska nöjd eftersom jag inte syr så ofta. Speciellt nöjd med hålet jag sydde på baksidan för spaken för sadellåset.




Sen passade jag på att montera golvlisterna co nu börjar man se hur det kommer att se ut när det är färdigt. Monterade även störtbågarna för benskölden, passade perfekt men behöver lite polering. Mororkåpan är påsatt och ser helt ok ut.


3 kommentarer:

  1. Oh. My. God. Snyyyggt jobbat Bigge!

    SvaraRadera
  2. Ojoj. Popolinon blir tjusig. Har själv en Popolino -65 som skall lackas om. Får se hur
    man fixar lacken utan ruin. Har också en Touring -60. Slitet original med fin patina.
    Rekommenderar en effektljuddämpare. Den jag har passar lika bra på båda Vesporna, och det märks skillnad. Klä om limpan såg inte helt lätt ut. Det behöver jag också fixa.

    Hälsningar

    Janne i Uppsala

    SvaraRadera
  3. Tack för din kommentar Janne! Kul att du har en 65a du med. Extra kul att du dessutom har en Touring. Jag har ju skaffat en 57a som näösta projekt men en 60a är ju också coolt! Fint med original, min har ju en ful omlackning. Att klä om limpan var faktiskt inte svårt bara man är metodisk. Med facit i hand är det mog ett av de lättaste momenten i renoveringen tycker jag. Vore kul att se lite bilder på dina Vespor. Starta en blog vet jag, och återkom sedan med adressen. Sen tycker jag du ska komma upp och åka med oss här i Gävle Scooters.

    SvaraRadera